Translate

Friday, August 27, 2010

Μάγεψαν τους Ρώσους, παρά τις εντάσεις και τις συλλήψεις

Οι U2 μάγεψαν τους Ρώσους, παρά τις εντάσεις και τις συλλήψεις
Απ’ όλα είχε η πρώτη εμφάνιση του γκρουπ στη Ρωσία…

Την πρώτη τους συναυλία στην Ρωσία έδωσαν οι U2, στο στάδιο Luzhniki της Μόσχας. Η sold-out συναυλία μάγεψε το Ρωσικό κοινό που άκουσε για πρώτη φορά ζωντανά ένα best of της πολύχρονης καριέρας των Ιρλανδών. Kατά τη διάρκεια της συναυλίας τους μάλιστα, ο Bono προσκάλεσε στη σκηνή τον έντονα πολιτικοποιημένο Ρώσο τραγουδοποιό Yuri Shevchuk, τραγουδώντας μαζί το “Knocking On Heaven's Door”.
Όλα αυτά έλαβαν χώρα μέσα στο στάδιο, όταν την ίδια στιγμή  απ’ έξω διαδραματίζονταν διαφορετικές σκηνές: Οι Ρωσικές αρχές συνέλαβαν ακτιβιστές της Διεθνούς Αμνηστίας που μοίραζαν φυλλάδια έξω από τον χώρο με τη δικαιολογία πως δεν είχαν την απαιτούμενη  άδεια.
Συν τοις άλλοις ο  Ivan Blokov, διευθυντής της Greenpeace στη Ρωσία, κατήγγειλε πως οι αρχές δεν τους επέτρεψαν να συλλέγουν υπογραφές και να ενημερώνουν τον κόσμο. Το παράλογο δε είναι, πως όλες οι παραπάνω κινήσεις ήταν συμφωνημένες με το management των U2, καθώς και το ίδιο το γκρουπ υποστηρίζει ενεργά το έργο της Διεθνούς Αμνηστίας.  from:www.poprocknews.gr