Translate

Saturday, April 21, 2018

Ποιος ήταν ο DJ Avicii που έφυγε ξαφνικά στα 28 του -Το προφητικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή του.


«Κανένας δεν γνώριζε ότι θα μπορούσε να γίνει τόσο επιτυχημένος. Ήταν ένα βάρος γι’ αυτόν. Έπρεπε να βρει τον εαυτό του και προσπάθησα να εξηγήσω πως αισθάνθηκε».Αυτό ανέφερε λίγους μήνες νωρίτερα ο φίλος του dj  Avicii, Λέβαν Τσικουρισβίλι, σκηνοθέτης πίσω από ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει τη ζωή του Τιμ Μπέργκλινγκ όπως ήταν το όνομά του, του 27χρονου σούπερ σταρ Σουηδού DJ και μουσικού παραγωγού.
Ο διάσημος dj βρέθηκε χθες νεκρός, μόλις στα 28 του χρόνια, βυθίζοντας στη θλίψη τους φανς του.
«Ηταν η περίοδος που ο γνωστός επρόκειτο να ανακοινώσει τη διακοπή της περιοδείας του και την απόσυρσή του από τη μουσική σκηνή μετά από πέντε χρόνια «αστρονομικής» επιτυχίας» αναφέρει ο Λέβαν Τσικουρισβίλι.Το ντοκιμαντέρ προσπαθούσε να εμβαθύνει στους λόγους που οδήγησαν τον Αβίτσι σε μία τόσο δραστική απόφαση, στο απόγειο της καριέρας του, πριν συμπληρώσει τα 30.
«Η διακοπή της επαφής του με τον κόσμο έπρεπε να γίνει επίσημα μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επρεπε να ενημερώσει τους διαχειριστές των λογαριασμών του, τους φίλους και τους επιχειρηματικούς συνεργάτες του ότι είναι έτοιμος να τραβήξει τη σκανδάλη - πείθοντας τους στο μεταξύ ότι είναι απλά κάτι που πρέπει να κάνει.
Στο δωμάτιο είναι πίσσα σκοτάδι, εκτός από τη λάμψη του φορητού υπολογιστή της Apple του Μπέργκλινγκ και μπορεί κανείς να νιώσει το σκοτάδι στον αέρα – σαν να φωνάζει ο κόσμος με μία φωνή «Γιατί;».
Αυτή είναι μία καθηλωτική σκηνή από το ντοκιμαντέρ για τον σταρ της ηλεκτρονικής dance μουσικής (EDM) «Avicii: True Stories».
Δείτε το τρέιλερ του φιλμ


«Όλοι γνωρίζουν τον Avicii, αλλά κανείς δεν ξέρει ποιος ήταν ο Τιμ» λέει ο Τσικουρισβίλι στο Variety. Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να συγκεντρώσει ο επίσης Σουηδός, σκηνοθέτης 300 terabytes που άξιζε να βιντεοσκοπήσει, αλλά όπως λέει τελικά «διαπίστωσε ότι υπήρχε μια ιστορία να αφηγηθεί».
«Οι νέοι μπορούν να μάθουν από αυτή την ταινία» λέει ο Τσικουρισβίλι.
«Αυτή η ζωή μπορεί να φαίνεται συναρπαστική και λαμπερή στο Instagram και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν έχετε πραγματικά ιδέα τι συμβαίνει πίσω από όλο αυτό».
Στο ντοκιμαντέρ, ο μάνατζερ του Μπέργκλινγκ, Ash Pournouri διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο, ως βασικός διαχειριστής πίσω από την επιχείρηση Avicii. Αλλά η ένταση γίνεται εμφανής σχεδόν αμέσως και οι δύο τελικά θα επιλέξουν χωριστούς δρόμους έτσι ώστε ο Μπέργκλινγκ να έχει περισσότερο έλεγχο στην καριέρα του και να αισθάνεται λιγότερος πιεσμένος.

Ήθελε ο Μπέργκλινγκ επιτυχία; «Οπωσδήποτε» αναφέρει ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ. «Είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος άνθρωπος που έχω δει στη ζωή μου.
Δούλευε και από το κρεβάτι του νοσοκομείου
Ο Avicii είχε αποσυρθεί από τις live εμφανίσεις το 2016 επικαλούμενος προβλήματα υγείας.
Eδώ και αρκετά χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα, όπως παγκρεατίτιδα, λόγω του εθισμού του στο αλκοόλ, ενώ είχε αφαιρέσει και τη χοληδόχο κύστη του το 2014.
«Στην ταινία τον βλέπετε να δουλεύει και από το κρεβάτι του νοσοκομείου. Αλλά νομίζω ότι δεν γνώριζε πραγματικά από την αρχή τι σημαίνει να είσαι επιτυχημένος. Κανένας δεν γνώριζε ότι θα μπορούσε να γίνει τόσο επιτυχημένος.
Ήταν ένα βάρος γι’ αυτόν. Έπρεπε να βρει τον εαυτό του και προσπάθησα να εξηγήσω πως αισθάνθηκε».
Ο Σουηδός DJ και παραγωγός δίσκων Avicii, που έγινε γνωστός για την ηλεκτρονική μουσική του, βρέθηκε νεκρός στο Μουσκάτ του Ομάν.
Ο Avicii, ήταν μόλις 28 ετών και στην  καριέρα του είχε συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου όπως με τη Μαντόνα και το συγκρότημα Coldplay.
«Με βαθύτατη θλίψη μας ανακοινώνουμε την απώλεια του Τιμ Μπέργκλινγκ, γνωστού με το όνομα Avicii. Βρέθηκε νεκρός στο Μουσκάτ, στο σουλτανάτο του Ομάν, σήμερα το απόγευμα» ανέφερε η την Παρασκευή η εκπρόσωπός του, Νταϊάνα Μπάρον.
«Η οικογένεια είναι συγκλονισμένη και ζητούμε από όλους να σεβαστούν την ανάγκη τους να διαφυλάξουν την ιδιωτική ζωή τους αυτή τη δύσκολη ώρα» πρόσθεσε.
Τα αίτια του θανάτου του Avicii δεν διευκρινίστηκαν.
from:www.iefimerida.gr