Translate

Friday, July 21, 2017

«Despacito»: Η Μαλαισία ρίχνει «μαύρο» στο πιο δημοφιλές τραγούδι όλων των εποχών!


Την ώρα που το απόλυτο χιτ «Despacito» του Λουίς Φόνσι έχει προκαλέσει φρενίτιδα στο Διαδίκτυο και τα ραδιόφωνα διεθνώς, οι αρχές της Μαλαισίας του ρίχνουν «μαύρο», καθώς το κρίνουν «ακατάλληλο».

Ο υπουργός Επικοινωνιών, Σαλέχ Σαΐντ Κερουάκ, είπε την Τετάρτη ότι το τραγούδι αξιολογήθηκε και απαγορεύτηκε, έπειτα από δημόσια διαμαρτυρία που αφορούσε τον άσεμνο στίχο. Ο Κερουάκ έδωσε εντολή στους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς να εξετάσουν το τραγούδι, σεβόμενοι την κουλτούρα της Μαλαισίας.

Το ισλαμικό κόμμα Amanah είχε καταγγείλει νωρίτερα το τραγούδι, ζητώντας από τα μέσα ενημέρωσης να περιορίσουν τη μετάδοση, καθώς πολλά παιδιά το τραγουδούσαν, χωρίς να γνωρίζουν τη σημασία του στίχου.



«Σεβόμαστε το δικαίωμα της ψυχαγωγίας, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν ευπρεπείς κατευθυντήριες γραμμές, ώστε η ψυχαγωγία να μην φθείρει τον κόσμο, αλλά να γίνεται καλύτερος» δήλωσε Atriza Umar, ηγέτης του κόμματος.

Το ισπανόφωνο τραγούδι, ο τίτλος του οποίου σημαίνει «Πιο Αργά» (σ.σ. σεξουαλικό υπονοούμενο) κυκλοφόρησε τον Ιανουάρι, ξεπερνώντας τα 4,6 δισεκατομμύρια μεταδόσεις στις υπηρεσίες streaming.