Translate

Monday, January 16, 2017

Πυροβολισμοί με πέντε νεκρούς σε φεστιβάλ στο Μεξικό


Ένας άγνωστος άνδρας άνοιξε πυρ μέσα από παράθυρο του club Blue Parrot στην Playa Del Carmen του Μεξικό, σκοτώνοντας πέντε θαμώνες.

Το κλαμπ ήταν ένα από τα πολλά της περιοχής που φιλοξενούσαν πάρτι για το κλείσιμο του φεστιβάλ BPM, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 150 από τους διασημότερους DJ του κόσμου. Οι τοπικές Αρχές αποδίδουν το γεγονός στο συνεχιζόμενο πόλεμο μεταξύ των καρτέλ ναρκωτικών.

Ελάχιστα λεπτά μετά την επίθεση, o Jackmaster, γνωστός DJ από τη Σκωτία, ανήρτησε μια προειδοποίηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
"Κάποιος μπήκε στο κλαμπ στην Playa Del Carmen και άνοιξε πυρ. 4-5 νεκροί και πολλοί τραυματίες. Μείνετε στο ξενοδοχείο σας αν είστε στο BPM", έγραψε και πρόσθεσε λίγο αργότερα: "Είναι μια πολλή άσχημη κατάσταση, ακόμα προσπαθώ να το χωνέψω.
Συλλυπητήρια σε όλους όσους επηρεάστηκαν από αυτό το φρικτό γεγονός".
Αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν τη στιγμή της επίθεσης στο σημείο για την τελευταία ημέρα του μουσικού φεστιβάλ BPM έκανε λόγο για σκηνές χάους και πανικού.
«Βρισκόμασταν στα παρασκήνια που είναι κοντά στην κεντρική είσοδο. Έπεσαν τουλάχιστον τέσσερις ή πέντε πυροβολισμοί. Ο κόσμος άρχισε να τρέχει γιατί υπάρχει μία έξοδος κινδύνου στο πίσω μέρος. Σταματήσαμε και κρυφτήκαμε πίσω από έναν τσιμεντένιο τοίχο και μετά συρθήκαμε κάτω από ένα μεταλλικό τραπέζι», είπε δημοσιογράφος μουσικού περιοδικού.
«Οι άνδρες ασφαλείας αρχικά δεν πίστεψαν ότι επρόκειτο για πυροβολισμούς λέγοντας πως ήταν πυροτεχνήματα, και τονίζοντας ότι όλα ήταν καλά. Τότε οι άνθρωποι που συνέχισαν να τρέχουν είπαν ότι είδαν ένα όπλο. Παραμείναμε κρυμμένοι μέχρι που άνοιξαν την μπροστινή πύλη και τρέξαμε έξω», συνέχισε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της αστυνομίας και του στρατού, καθώς και ασθενοφόρα, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των τραυματιών.
Όπως αναφέρει η βρετανική Mirror ένας Καναδός πολίτης έχασε τη ζωή του και ένας άνδρας ασφαλείας του κλαμπ.
Ο DJ Σίντνει Τσαρλς ο οποίος έπαιζε μουσική την ώρα του περιστατικού, μίλησε στη βρετανική εφημερίδα εξηγώντας ότι «ο δράστης βρισκόταν στα αριστερά της σκηνής και άνοιξε πυρ».
Ένας ακόμα DJ, ο Τζέιμς Τσάπμαν μιλώντας στο περιοδικό DJ Mag, είπε: «Άκουσα 10 με 20 πυροβολισμούς που έμοιαζαν με πυροτεχνήματα. Όλοι σταματήσαμε να δούμε τι συνέβαινε και τότε είδα ανθρώπους να κοιτούν προς μία κατεύθυνση. Τότε ακούσαμε κραυγές και όλοι έτρεχαν».



from:www.e-radio.gr