Translate

Wednesday, September 9, 2015

Ποιος θα πει τελικά το τραγούδι του νέου James Bond;

Sam.jpg
Κάθε που βγαίνει καινούργια James Bond ταινία, ένα μεγάλο ερώτημα είναι το ποιος θα πει το τραγούδι των τίτλων. Γιατί, καθώς η επιτυχία στα charts είναι συνήθως εγγυημένη, το όλο θέμα λειτουργεί λίγο και ως «βαρόμετρο» για το ποιος κάνει ιδιαίτερο γκελ στα μουσικά πράγματα μιας δεδομένης περιόδου. Μην ξεχνάμε λ.χ. πως επιλογή για τους τίτλους του Skyfall (2012), ήταν η Adele, η οποία είδε το κομμάτι να πηγαίνει #2 στα βρετανικά charts και #8 στα αμερικάνικα, αλλά και να κερδίζει το Όσκαρ Πρωτότυπου Τραγουδιού.
Με αρκετή λοιπόν έκπληξη, ακούσαμε χθες στο Radio 1 του BBC πως επιλογή των παραγωγών του νέου James Bond φιλμ, Spectre –το οποίο θα βγει στις αίθουσες στις 28 Οκτωβρίου– είναι ο 23χρονος Άγγλος τραγουδοποιός Sam Smith.
Ο οποίος ναι μεν έχει σημειώσει τρία #1 hits από το 2013 ως σήμερα (δύο στην πραγματικότητα, αφού το "Lay Me Down" έχει «σκοράρει» δύο φορές, μία με τον Smith μόνο και μία ντουέτο με τον John Legend), δεν θεωρείται όμως ούτε «ψημένος», ούτε και έχει πείσει τους κριτικούς για το τάλαντό του. 
Να υπενθυμίσουμε, επίσης, πως όλον αυτόν τον καιρό ο Smith αρνιόταν πεισματικά την οποιαδήποτε ανάμειξή του στο soundtrack του νέου Bond, ενώ τώρα βγαίνει και μιλάει για ένα «highlight καριέρας» και για την τιμή να γίνει μέρος ενός τόσο σημαντικού βρετανικού ορόσημου. Παραδέχεται μάλιστα πως έγραψε το "Writing On The Wall" (έτσι θα λέγεται το κομμάτι) μέσα σε μόλις 20 λεπτά. Εντούτοις, τόσο η Barbara Broccoli, όσο και ο Sam Mendes «ξετρελάθηκαν».
from:www.avopolis.gr