Translate

Monday, January 5, 2015

10 πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για τους Led Zeppelin!!!

1. Απο που πήραν το όνομα τους
Οι Led Zeppelin πήραν το όνομά τους από ένα σχόλιο των Keith Moon και John Entwistle των Who, οι οποίοι είχαν δηλώσει ότι το συγκρότημα θα ''πέσει σαν ένα μπαλόνι μολύβδου'' ή σαν ένα ''lead zeppelin". O manager του band, Peter Grant επέμεινε να αφήσουν την πρώτη λέξη «Led» έτσι ώστε οι Αμερικανοί να το προφέρουν «lead», όπως προφέρουν το "Lead the way".
2. Μεγάλο band - Μεγάλες πωλήσεις
Έχουν πουλήσει πάνω από 300 εκατομμύρια άλμπουμ, και για μια εβδομάδα το 1979 είχαν και τα οκτώ από τα άλμπουμ τους στο Αμερικανικό Billboard Top 200. Ποτέ δεν κυκλοφόρησαν κάποιο single στη Βρετανία, αλλά πούλησαν εκατοντάδες χιλιάδες στις ΗΠΑ.
3. Ξόδευαν ίσως πολλά με σκοπό να βγάλουν περισσότερα
Το 1969 στο ντεμπούτο άλμπουμ τους, χρειάστηκαν για την καταγραφή του μόλις 36 ώρες και κόστος 1.782 Αγγλικές λίρες. Εκείνες τις ημέρες το συγκρότημα ήταν μαζί μόλις δυόμισι με τρείς εβδομάδες.
4. Είχαν αντιμετωπίσει την δικαιοσύνη
Είχαν δεχτεί μήνυση από την Eva von Zeppelin, μια απόγονο του κόμη Ferdinand von Zeppelin, ο οποίος σχεδίασε το αερόπλοιο από το οποίο πήραν το όνομά τους. Η Eva είχε χαρακτηρίσει το συγκρότημα ως «κραυγάζοντες μαϊμούδες» που δεν είχαν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν το όνομα της οικογένειας της χωρίς άδεια.

5. Τους είχε κουράσει το Top Of The Pops
Είχαν αρνηθεί να εμφανιστούν στο Βρετανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα του BBC ''Top Of The Pops'', παρ 'όλες τις επιτυχίες που είχαν ήδη . Αυτό ήταν άκρως ειρωνικό καθώς από το 1968 έως το 1981 και από το 1998 έως το 2003, μια έκδοση του τραγουδιού τους ''Whole Lotta Love'' ήταν η μελωδία στο θέμα του Show.

6. Κρυφή λατρεία
Ο κιθαρίστας τους Jimmy Page ήταν τόσο παθιασμένος με τον Άγγλο μάγο Aleister Crowley που αποτύπωσε σύμβολα πάνω στον δίσκο 'Led Zeppelin III'. Αγόρασε επίσης το πρώην σπίτι του Crowley , στις όχθες του Loch Ness.
7. Στους Ναούς του ήχου
Εξαντλημένος ο μπασίστας τους John Paul Jones παίζοντας χρόνια στο δρόμο, είχε εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει από το band για να αναλάβει τη θέση του choirmaster στον καθεδρικό ναό του Winchester.

8. Ιερό και μη αποδεκτό
Το άλμπουμ τους Houses Of The Holy του 1973 , απαγορεύτηκε στην Ισπανία και σε κάποιες πολιτείες της Αμερικής, διότι στο εξώφυλλό του απεικονίζονται γυμνά παιδιά που σέρνοται στο λιθόστρωτο μονοπάτι του Giant's Causeway στο Antrim, στη Βόρεια Ιρλανδία.
9. Επικίνδυνα Live
Ποτέ δεν τους άρεσε η ζωντανή τους εμφάνισή στο Live Aid στη Φιλαδέλφεια στις 13 Ιουλίου του 1985, με guest τον ντράμερ Phil Collins. Για αυτό και δεν επέτρεψαν να κυκλοφορήσει το βίντεο στο εμπόριο, προτιμώντας να κάνουν δωρεές σε ιδιώτες και φιλανθρωπικές οργανώσεις.
10. Ψηλά στον Ουρανό
Ο ήχος του Zep, Stairway To Heaven, έχει ακουστεί από περισσότερους από 100 καλλιτέχνες, όπως η Tiny Tim, ο Frank Zappa, η Dolly Parton, η Elkie Brooks, ο Pat Boone και η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου.Το 1993, ο Rolf Harris και το ταλέντο του έφτασαν το τραγούδι στο Νο 7 στο Top 40.
from: www.apotis4stis5.com