Translate

Tuesday, July 27, 2010

Έρευνες για την τραγωδία στο Love Parade

Η τοποθεσία όπου έγινε το Love parade, στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας, όπου 19 άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν ποδοπατήθηκαν από το πανικόβλητο πλήθος, είχε λάβει άδεια για να φιλοξενήσει 250.000 ανθρώπους, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel το οποίο επικαλείται επίσημο διοικητικό έγγραφο.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων που επιτρεπόταν στην τοποθεσία αυτή είχε περιοριστεί σε 250.000, λόγω της έλλειψης σχεδίων επέμβασης της πυροσβεστικής και ανεπαρκών μέτρων ασφαλείας, γράφει το Spiegel Online, επικαλούμενο έγγραφο της 21ης Ιουλίου 2010 που απευθυνόταν στην εταιρεία Lopavent, διοργανώτρια του γνωστού φεστιβάλ μουσικής techno.
Σύμφωνα με το περιοδικό, η αστυνομία έσβησε ντοκουμέντα που αφορούν την Love parade, συμπεριλαμβανομένων των διαταγών για επέμβαση, τις εκθέσεις και τους χάρτες που υπήρχαν στους υπολογιστές των υπαλλήλων που ήταν υπεύθυνοι για τη μουσική εκδήλωση.
«Η πολύ μεγάλη ‘συσκευή αναρρόφησης' έφθασε εκεί πολύ γρήγορα», δήλωσε ένας αστυνομικός, που αναφέρεται υπό τον όρο της ανωνυμίας από το Spiegel Online.
Λίγο πριν από την τραγωδία που έλαβε χώρα κοντά σε μια σήραγγα, μοναδική πρόσβαση προς το χώρο της συναυλίας, μέσω ενός πρώην σταθμού εμπορευματικών μεταφορών, οι διοργανωτές της εκδήλωσης είχαν αναφέρει 1.400.000 συμμετέχοντες, αριθμό ωστόσο που δεν επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία.
Ο χώρος όπου έγινε το Love parade, με επιφάνεια τουλάχιστον 120.000 τετραγωνικών μέτρων, «θα μπορούσε να φιλοξενήσει έως και 300.000 άτομα και δεν ήταν πλήρης» διαβεβαίωσε σήμερα ο Βόλφγκανγκ Ράμπε, επικεφαλής της μονάδας αντιμετώπισης κρίσεων της πόλης αυτής στο δυτικό τμήμα της χώρας.
Δικαστική έρευνα διεξάγεται προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας που κόστισε το Σάββατο τη ζωή σε 19 άτομα και προκάλεσε περίπου 340 τραυματίες. from:www.tvxs.gr